Бреговските самодейци вдигнаха публиката на крака


   Отшумяха дните на общинските културни празници, но бреговските самодейци при НЧ ”Развитие” продължават да репетират и да представят своята програма на различни сцени в област Видин.

  На 7 юли Ансамбъл „Тимок” и Клуб „Брегово” за обработен и автентичен фолклор с художествени ръководители: Лора Асенова и Димитър Карчев взеха участие във фестивала ”Дунавски вълни” в гр.Видин. Аплодисментите на публиката насърчиха нашите самодейци и те продължиха да репетират.

   На 4 август взеха участие в осмия традиционен събор „Илинден 2018”, 120 години културно-просветна дейност и 120 години НЧ ”Образование” в с.Арчар. Неповторими мигове преживяха нашите самодейци  с това свое участие, защото успяха да вдигнат публиката на крака, а слизайки от сцената всеки самодеец беше лично поздравен от хората, които изразяваха своята възхита от песните и танците на бреговските самодейци. Връчена им бе грамота. И още развълнувани от посрещането и представянето си в с.Арчар, нашите самодейци на 5 август отпътуваха за с.Градец, за да вземат участие във „Фолклорни вечери” на традиционния събор на селото. След своето блестящо представяне и на тази сцена ръководителите на самодейните ни състави получиха покана и за идната година, защото жители и гости на с.Градец останаха очаровани от изпълненията на бреговските самодейци, което изразиха връчвайки на самодейците грамота за своето отлично представяне. Младите ръководители: Лора Асенова и Димитър Карчев продължават с репетициите на съставите, защото имат амбицията тези бреговски самодейни състави да вземат участие и във други фестивали в страната.