Моят свят в моя град


   За четвърта поредна година в Брегово се провежда Лятна академия с децата от града. Началото на академията, която стана вече традиция, бе поставено от ръководителите на ЦРД и МКБППМН – Татяна Стойкова и Лора Софрониева.

   Тази година Лятната академия протича под мотото ”Моят свят в моя град”. Наред с интересните игри и занимания децата активно участват в почистването на зелените площи в парка „Иван Бърдаров”, както и в освежаването и преобразяването на детската площадка в центъра на града.

   Заниманията, които осмислят лятната ваканция на децата се провеждат всеки понеделник, сряда и петък от 9 юли до 10 август от 15,30 до 18,00 часа. Заниманията в Лятната академия обхващат: спортни игри на открито /скачане на въже, волейбол, народна топка, дартс и федербал/; рисуване на асфалти игри на закрито при лошо време /редене на пъзели и не се сърди човече/. Някои от спортните игри, в които децата играят отборно имат състезателен характер.

   В лятната академия в Брегово, която стана притегателен, интересен център за децата през лятото, с всяка изминала година, се включват и деца пристигнали при своите баба и дядо от различни краища на страната и от чужбина.