ПЪРВИ ЮНИ – МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ДЕТЕТО


   На 1 юни по традиция община Брегово и институциите работещи с деца организираха карнавално забавление за децата от града и общината.Малки,големи и още по-големи деца облечени като любим герой се включиха в карнавала.

   По повод празника от името на кмета на общината, Фидел Петров – директор на дирекция „АПИО” поздрави всички деца и техните родители  с думите:

   „Мили деца,

   За мен е радост да ви поздравя с Международния ден на детето – 1 юни! От сърце ви желая да имате безгрижно детство! Нека винаги да има слънце в живота ви! Бъдете здрави, енергични и безкрайно щастливи. Бъдете усмихнати, любопитни и заредени с неизчерпаема енергия! Нека усмивките винаги да греят на лицата ви!

   Скъпи родители,

   Този ден е най-веселият и жизнерадостен празник, защото е посветен на най-скъпото и свидно за нас – нашите деца и внуци! В децата, всички ние, намираме надеждата, че доброто, което сме започнали, ще бъде продължено и умножавано от тях. През всичките тези нелеки години, които преживяхме и преживяваме, общината направи всичко възможно това да не се отрази върху света на децата от ДЯ, ДГ и тези, които се учат в училище, защото сме дълбоко убедени, че децата са нашето бъдеще и по-добрата грижа за тях днес, означава по-добър свят утре. Нека никога не секва  светлината, безгрижието в невинните очички на  нашите деца и внуци! Честит Международен ден на детето!

   Честит празник мили деца! Честит празник уважаеми съграждани!”

   Клоуните Коко и Боко и техните помощнички Шоколина и Чоколина привлякоха вниманието на празнуващите деца със своите весели, закачливи реплики. На въпросите на клоуните децата отговаряха с радост.

   Жури в състав: Здравка Димитрашкова, Владимир Атанасов и Лора Сурчелова оценяваха костюмите на децата. Бяха раздадени грамоти, книжки и балони на тези деца, които най-сполучливо бяха се облекли като любим герой. Радостни и щастливи всички деца участвали в карнавалното забавление получиха торбички с лакомства.