90 години НЧ „Съзнание”, село Връв


   На 23 септември от 11 часа в читалищният салон на село  Връв започна тържественото честване на 90-та годишнина на читалището. Всички пристигнали за празника имаха възможността да разгледат аранжирана етнографска изложба. Пред препълненият салон с жители на селото, Народният депутат – д-р Цветан Топчиев поздрави читалищните дейци с думите: ”…На тази сцена са излизали десетки самодейци през годините, за да зарадват своите съселяни с песните и танците, които са запазили и ги предават от поколение на поколение.

   Пожелавам на днешните самодейци здраве, всеотдайност при разучаване на местния фолклор и ярки сценични изяви по време на Тимошките културни празници! Честит празник!

    Изнесена бе информация за историята на читалището от Десислава Джегова – председател на читалищното настоятелство. Валентина Иванова – кмет на село Връв поздрави бивши и настоящи самодейци – крепители на духовността в селото и общината. Прочетени бяха поздравителни адреси от кмета на общината – инж. Милчо Лалов, от председателката на Общински съвет Брегово – Аня Ангелова и от Читалищно настоятелство село Делейна. Празничната концертна програма започна с изпълнения на връвските самодейци и продължи с изпълнения на самодейни колективи от град Брегово и селата: Косово, Делейна, Гъмзово и Антимово. Честването завърши с общо хоро в центъра на Връв под звуците на градски духов оркестър от Брегово.