Квартална сцена, съвместно с фондация „Арт офис“ на гости в Брегово


В рамките на два дни, деца от различни възрасти имаха възможността да се забавляват заедно с актьорите от Пътуващ театър „Скрин” и Куклен театър „Мале-Мале”.

Те им представиха, „Голямото жабешко пътешествие” – семейно представление  посветено на уникалният природен феномен блатото „Мухалница. Изключителното в това представление е, че почти всичко в него бе изработено от остатъчни и отпадъчни материали.

„Аз в пространството“ – набор от интерактивни игри и упражнения за деца. В рамките на 60 минути деца от различни възрасти имаха възможността по забавен и иновативен начин да се запознаят с предизвикателствата, които среща един актьор разполагайки единствено със себе си на сцената.

Куклен спектакъл за деца над 4 годишна възраст „Разбойническа история”, представен чрез класически кукли за параван „петрушки”. Адаптация по едноименната приказка на чешкият автор Карел Чапек.

Творческо ателие за изработка на ръкавични кукли. Веднага след представлението децата, с помощта на артистите, имаха възможността сами да си направят своя театрална кукла вдъхновена от спектакъла.

За семейната публика, в късния следобед бе представен моноспектакъл на Георги Спасов „Мечтата на пътуващия актьор”.

Един театрален експеримент на актьора Георги Спасов и режисьора Съни Сънински. Както казва героят, “Това е една мечта, описана с думи… и с гуми”.  Обикновени велосипедни гуми, които могат да се превръщат в най-необикновени неща – от грахови зърна до пламтящи от любов сърца. С тях, под тях, около тях, над тях Пътуващият актьор вае своята много смешна и малко тъжна приказка – мечта.