Община Брегово призовава за присъединяване към глобалната екологична инициатива „Часът на Земята“


На 27 март 2021 г. (събота) в 20:30 часа милиони хора по света символично ще загасят осветлението в домовете си за един час, за да отбележат „Часът на Земята“ (“Earth Hour”). Целта е да обединим мисли и действия и да подарим 60 минути на планетата, с които да покажем уважението и отговорността си към нея. Да не забравим, че нашето бъдеще е неразривно свързано с това на Земята и всички нейни екосистеми. 
Община Брегово за първа година ще се включи в екологичната инициатива на международната природозащитна организация WWF, посветена на опазването на нашия общ дом – планетата Земя. 

В световен мащаб „Часът на Земята“ се провежда за първи път през 2007 г. в Сидни, Австралия. През изминалите години тази инициатива се трансформира в глобално общество, чиято цел е да покаже ангажираността ни към екологичните проблеми, както и че промяната зависи от малките стъпки, които всеки от нас прави ежедневно. 

 Тази година фокусът на международната кампания на WWF е върху опазването на биоразнообразието, което намалява с драстични темпове. Само за 50 години сме изгубили 68% от популациите на диви животни. Затова инициативата в България обръща специално внимание на грижата за един емблематичен за нашите гори вид – кафявата мечка, чието оцеляване е изложено на сериозен риск през последните десет години.  

Предвид епидемичната обстановка в страната, тази година празника ще се отбележи с онлайн концерт на български изпълнители и с угасване на светлините у дома: https://www.facebook.com/events/4010557705669862 
Община Брегово призовава всички жители и гости да се включат в „Часът на Земята 2021“, като загасят осветлението в домовете си на 27 март (събота) от 20:30 до 21:30 часа! 
Сърдечно ви благодарим!