Нова, пъстра и привлекателна детска площадка ще радва децата в с.Косово!


Нова, пъстра и привлекателна детска площадка ще радва децата в с. Косово. Така желаните люлки и пързалки ще доставят радост и предизвикват усмивки у всяко дете. Детската площадка е реализирана по проект „Зона за отдих и игри – с.Косово“, Национална кампания „Чиста околна среда – 2020г.“ на МОСВ и ПУДООС. Изграждането на зоната за отдих е съобразено с всички актуални европейски изисквания.

Освен детската площадка, облагородено е цялото обособено място за отдих. Озеленени са прилежащите към зоната за отдих площи, поставени са нови пейки и беседка.

Официалното откриване на детската площадка трябваше да е днес, 1 ноември – Деня на народните будители, но в условията на пандемично ежедневие трябва да сме отговорни повече от всякога. Важното е, че продължаваме с надежда и с вяра, че за децата на с.Косово, за майките и татковците, за бабите и дядовците детската площадка и зоната за отдих ще носят радост, добро настроение и приятни емоции в това трудно за всички време, защото както е написал Лъчезар Станев – „поета на усмивката“:

Когато децата празнуват
„Когато се смеят децата
в градината цъфват цветята
и слънцето в китната круша
се спира да гледа и слуша“…