Откриване на новата 2019/2020 учебна година


   На 16 септемвриот 10,00 часа пред централния вход на СУ”Св.Св.Кирил и Методий”,в присъствието на ученици, учители и родители бе открита новата учебна година.

   На тържественото откриване,чието начало бе поставено с изпълнения на УДО ”Ив.Бърдаров” присъстваха: инж.Милчо Лалов – кмет на община Брегово, Николина Ванчева – зам.-кмет на общината, Аня Ангелова – председател на ОбС-Брегово и Фидел Петров – директор на дирекция „АПИО” в общинската администрация.

   Националното знаме и знамето на училището бяха посрещнати  с ръкопляскания, а Илияна Кръстева – директор на училището откри тържеството с кратко слово.

   Кметът на общината, по традиция, поздрави учителския колектив, всички ученици  и родители с първия учебен ден, като подчерта:

„…Местната власт прави и ще направи всичко възможно, според своите правомощия, този храм на просветата винаги да бъде пълен с детска глъч…”Фидел Петров поднесе подаръци на първокласниците от името на общината.

   Децата от първи клас с ръководител Сашка Вануцова поднесоха музикално-поетична програма.

   Зазвъня първият училищен звънец за новата учебна година, през която в СУ ще се обучават около 200 ученика от 1 до 12 клас.